chevron-left chevron-right bars ingenu play3 pause2 volume-mute2 facebook2 instagram twitter youtube vimeo2 flickr3 previous2 volume-medium

Romeu i Julieta

Romeu i Julieta és la història d’un primer i últim, amor. La història de dos joves per desprendre’s del llegat d’odi que no els deixa estimar, que no els deixa estimar-se. Quan es coneixen, l’amor dels ingenus Romeu i Julieta és pur, complet, absolut. Aquest goig només dura un instant. El moment de saber que el seu amor estarà condicionat per l’odi entre les seves famílies és l’inici d’un destí fatal que acaba amb la mort dels amants. L’herència els assassina. Romeu i Julieta és la història de la impossibilitat de desprendre’s del propi llegat. Després d’abordar Hamlet de la mà de Raimon Molins, Projecte Ingenu insisteix en l’obra Shakesperiana amb un muntatge dirigit per Marc Chornet.

Projecte Ingenu representa Romeu i Julieta
Projecte Ingenu representa Romeu i Julieta
Projecte Ingenu representa Romeu i Julieta
Arrow
Arrow
Slider

PER QUÈ ROMEU I JULIETA SÓN INGENUS?

La definició d’ingenuïtat és “absència de sofisticació, així com presència de sinceritat, innocència, senzillesa, puresa, candor o candidesa, sense malícia. També vol dir lliure.” És possible aspirar a una veritable ingenuïtat en l’amor? Es pot ser ingenu sense renunciar a res, sense renunciar a l’herència moral rebuda?

Quan un col·lectiu de gent vam iniciar aquest Projecte que es va acabar anomenant Ingenu, vam entendre que per poder utilitzar el teatre com una veritable eina per a l’intercanvi humà havíem de renunciar a moltes de les lògiques de producció habituals: assajar períodes molt més llargs, trobar espais per a la creació col·lectiva (slowtheatre), cooperativisme laboral, risc en les propostes, retorn de l’actor al punt central de la creació escènica, recuperació d’elements populars (ritual) per abordar la contemporaneïtat…

Per tot això, sembla ser que Romeu i Julieta són dos dels més grans ingenus de la història del teatre i possiblement aquest muntatge és un pas endavant a l’hora de ser més ingenus que mai. Tot plegat, per obrir un espai nou de comunicació amb l’espectador, des de l’honestedat, des de la tendresa, des de la complicitat… Des de proposar a la platea una mirada ingènua, perquè puguem jugar junts a descobrir què és això de Shakespeare.

Marc Chornet, director.

El passat 27 de juny de 2018, la versió de l’espectacle “Romeu i Julieta” de Projecte Ingenu va ser present al Festival Shakespeare del Globe de Neuss, una ciutat alemana prop de Düsseldorf amb un espai escènic que recorda al Globe de Londres.

L’acollida de l’espectacle fou magnífica, amb més de 400 persones assistents entre el públic i una ovació final extraordinària. El vídeo del pas de l’espectacle per Neuss es pot veure a:

Ingenus al Globe de Neuss (Alemanya)

Geplaatst door Projecte Ingenu op Woensdag 27 juni 2018

 

Vam optenir les nostre primeres crítiques que van sortir en alemany…

 

 

L’espectacle va viatjar a Neuss, Alemanya amb l’ajut de

 

 

Espectacle Subvencionat per

 


ROMEU I JULIETA de William Shakespeare
traducció al català de Marc Chornet i Anna Maria Ricart
direcció Marc Chornet Artells

Romeu Martí Salvat
Julieta Roser Tapias
Príncep i servent Cristina López
Fra Llorenç i servent Alba José
Mercutio Rosa Serra
Benvolio Neus Pàmies/ Ariadna Fígols
Capulet Joan Codina
Mare Capulet, Tibalt i Paris Xavier Torra
Dida Toni Guillemat

escenografia Laura Clos (Closca)
il·luminació Justo Gallego
vestuari Laura Clos (Closca) i Teresa del Junco
caracterització Txus González
ajudant de direcció Cristina López
moviment Víctor Rodrigo
direcció vocal Neus Pàmies i Rosa Serra
fotografia Andrea Torres
disseny web Marc Padró

producció Projecte Ingenu en col·laboració amb la Nau Ivanow

Espectacle en català
durada 2h’ sense pausa

PROJECTE INGENU és
COMPANYIA RESIDENT a LA NAU IVANOW