chevron-left chevron-right bars ingenu play3 pause2 volume-mute2 facebook2 instagram twitter youtube vimeo2 flickr3 previous2 volume-medium

La Dona Pantera

I si Don Joan fos una dona? Don Joan és un seductor irresistible. La Joana és una seductora irresistible. Don Joan va de llit en llit. La Joana va de llit en llit. Don Joan enganya, abandona. La Joana enganya, abandona. Don Joan busca l’amor. La Joana busca l’amor. Don Joan va al psicoanalista. La Joana s’enfronta a un judici. Don Joan continua la seva vida. La Joana mor. No, a la Joana la maten.

Arrow
Arrow
Slider

SOBRE L’OBRA

Josep Palau i Fabre afirma el 1976: “No, Don Joan no és un llibertí. És molt més: és el destructor d’unes determinades estructures socials encotillades”. I és cert, el seu Don Joan no és el personatge que ha donat nom al mite del seductor insaciable, de l’infatigable conqueridor, sinó un home a la recerca de la llibertat i de l’amor absolut.Des de Projecte Ingenu ens vam preguntar qui, gairebé a la segona dècada del segle XXI, trenca estructures socials amb aquest tipus de conducta. I la resposta per a nosaltres va ser clara, una dona. Encara avui, una dona lliure, una Joana, és un perill per a la nostra societat. I volem creure que no traïm Palau i Fabre si, en un moment donat, convertim el seu Don Joan en una dona.El repte ha estat construir un díptic, amb un Don Joan i una Joana, a partir de les paraules de Palau i Fabre. Hem jugat amb els seus cinc textos per construir un collage que ens explica la història de l’un i de l’altra. I, immersos en el món palauifabrià, hem manllevat el títol d’un poema seu, La dona pantera, per donar nom a la nostra Joana. ¡Ups! Ladona pantera també és el nom d’una pel·lícula… Ah sí? Sí, del 1942, dirigida per Jacques Tourneur. I de què va? D’una dona que viu atemorida per la creença que està afectada per una antiga llegenda: que si s’excita sexualment es convertirà en pantera i devorarà l’objecte del seu desig… Ah sí? Sí. Doncs… Silenci. Càmera. Rodant. Acció.

Trailer

Procés creatiu

FITXA ARTÍSTICA

Direcció Marc Chornet

Adaptació Anna Maria Ricart

Repartiment Roser Tapias, Xavier Torra, Cristina López, Toni Guillemat, Neus Pàmies i Martí Salvat.

Disseny d’espai Laura Clos ‘Closca’

Disseny de vestuari Marta Rafa i Adriana Parra

Disseny d’il·luminació Albert Julve

Ajudant d’escenografia Adriana Parra

Ajudant de direcció (en pràctiques) Eugeni Marí

Música Gerard Marsal (i W.A. Mozart)

Assessorament de vídeo i projeccions Alfonso Ferri

Fotografia David Ruano

Agraïments Nau Ivanow

Espectacle en català

Durada 60 min.