chevron-left chevron-right bars ingenu play3 pause2 volume-mute2 facebook2 instagram twitter youtube vimeo2 flickr3 previous2 volume-medium

Projecte Ingenu

Sobre Projecte Ingenu

El 2013 un grup de joves recent sortits de l’Institut del Teatre comencen a detectar la necessitat que no només el “mercat laboral” governés les seves carreres professionals. Naixia així Projecte Ingenu, un grup d’investigació pràctica sobre el fet teatral, amb la voluntat de compaginar el treball professional amb l’evolució personal i la investigació permanent d’un model possible d’actor contemporani.

La pretensió era començar un treball regular i transversal que no trobés límits entre la interpretació, la dramatúrgia i la direcció d’actors. Construir un espai de “repòs”, on la pressa per resoldre una escena o una situació no fos un criteri vàlid. El treball organitzat en sessions guiades per eixos temàtics condueix el treball fins als límits de la teatralitat en diferents àmbits: teatre descontextualitzat (espai teatral i els seus límits), teatre i societat (experiències d’intervenció social amb el teatre com a eix central) teatre i intèrpret (l’actor és capaç de modificar l’experiència de l’espai-temps en el receptor).

12688210_10156408190995618_8470035420570427625_n

Poc a poc hem anat trobant la necessitat de materialitzar en espectacles les nostres dinàmiques de treball, intentant no perdre l’essència del treball continuat, regular, transversal encara que l’agenda de la temporada ens obligui a dialogar amb els tempos de producció estàndards. Així doncs combinem els assajos i la creació artística amb les nostres activitats d’entrenament actoral i recerca teatral.

La temporada 2014-2015 la Sala Atrium ens proposava col·laborar amb ells un Hamlet de petit format, on la posada en escena posés el focus d’atenció en el treball actoral.

La primavera del 2014, portàvem cinc mesos de treball on havíem explorat diverses dinàmiques de coralitat, alguns passatges de Shakespeare i havíem sortit de la sala per fer diverses sessions de treball a celobert. Sabíem que tard o d’hora hauríem de plantejar-nos si com a col·lectiu volíem participar o signar espectacles, però no sabíem que seria tan aviat. Vàrem intentar que aquells principis sobre els que havíem fonamentat el nostre treball es conservessin en el procés de producció d’un espectacle: vam assajar amb un temps dilatat, vàrem recórrer a la coralitat en molts moments, vam despullar la posada en escena fins a deixar als actors com a centre de l’engranatge…

hamlettablemedium

El dia que estrenàvem la versió castellana, obteníem una Menció Especial al certamen Almagro Off dins el festival internacional d’Almagro de teatre clàssic.

“el jurado también decide premiar con dos menciones especiales a dos obras: Hamlet, de William Shakespeare, con dramaturgia y dirección de Marc Chornet y Raimon Mollins, de la Compañía Atrium Teatro i Projecte Ingenu, porque se trata de una excelente puesta en escena despojada de elementos físicos pero llena de simbólicos, en la que destaca una escenografía conceptual donde la presencia del agua logra crear una atmósfera poética que nos lleva a redescubrir varias de las escenas que componen esta obra clásica”

Jurat del Ceramen Almagro Off.

Després de l’èxit en l’experiència i la bona rebuda, tant per part del públic com de la crítica la temporada passada vam recuperar el muntatge a la Sala Atrium i van estrenar, per primera vegada al català, TOP GIRLS, de l’autora britànica Caryl Churchill al Teatre Akadèmia, que després de l’èxit assolit, es reposà al Juny de 2016.

Aquesta temporada, després de la bona acollida del nostre ROMEU I JULIETA, es reposarà la producció a La Seca-Espai Brossa per les festes de Nadal i de cara al 2017 estem preparant la nostra pròxima estrena: YERMA de Federico García Lorca, podrà veure’s a partir de l’1 de març al Teatre Akadèmia.

Notícies Relacionades