chevron-left chevron-right bars ingenu play3 pause2 volume-mute2 facebook2 instagram twitter youtube vimeo2 flickr3 previous2 volume-medium

Escena Germinal

Un certamen impulsat per La Nau Ivanow i Projecte Ingenu que vol potenciar l’encontre entre artistes i públics amb l’objectiu de posar en valor el procés de creació escènica des del convenciment que la vivència creativa pot ser un motor de progrés i d’intercanvi artístic i vital. Germinal vol fomentar situacións que puguin esdevenir germen d’experiències futures en nivells ben diferents: des d’una millor comprensió del fet escènic per part d’un espectador, passant per l’apropament a llenguatges escènics aliens, fins a sinèrgies artístiques capaces de sintetitzar-se en futurs espectacles.

Germen 1 – De la no-creacio com a forma de treball

amb SOCIETAT DOCTOR ALONSO – TOMÀS ARAGAY

CAL GRAS – AVINYÓ (del 29 setembre tarda al 2 octubre al matí)
NAU IVANOW – BARCELONA (3 octubre)

Mirarem l’espai per descobrir el que cal explicar.
Observarem en silenci els signes que cal desvetllar.
Posarem el cos, la veu i la paraula al servei d’allò que cal dir.
Ho farem relaxadament, com qui fa una migdiada sota un arbre.
Evitarem allò barroc, els discursos a priori i l’autoria.
Fugirem de la semiòtica per entrar en la poètica.

 

amb MANEL BARCELÓ

KONVENT – BERGA (del 28 setembre tarda al 30 setembre)
NAU IVANOW – BARCELONA (2 i 3 octubre)

Vols contar una història. D’entrada necessites algú que l’escolti. Trobes a qui explicar-li. Tries un espai i comences. Sense més mitjans i elements que els que trobis al teu abast. Tens la història i les teves eines, les bàsiques: la veu, el cos, la relació amb l’espai; també tens la persona que t’escolta, que et mira. Aquesta persona, el “públic” -per aclarir-nos-, es lliura a tu perquè puguis viure els personatges, les situacions que formen l’entramat de la història que vols contar. La seva complicitat dóna sentit a tot el que fas. Així és que has de trobar el llenguatge per guanyar-te la seva imaginació i sense més mitjans que els que han quedat entesos de bon principi.

Ara passem tot això a la segona persona del plural: Voleu contar una història. Necessiteu algú que l’escolti. Trobeu a qui explicar-li…, etc. En solitari o en grup el més important és trobar el llenguatge que transformi el públic en còmplice dels oficiants. Ja sabem quines són les eines bàsiques, però són personals i si ho fem en colla haurem de trobar la manera de conjuntar-les.

I ara passem a la formulació per la qual hauríem d’haver començat: hi ha una història, una història que necessita ser contada. Una història real, contada per personatges imaginaris, contada per actors i actrius que han de trobar conjuntament un llenguatge que aconsegueixi fer del públic un còmplice.

Jo us proposo la història de les bullangues del segle XIX a Barcelona; és èpica i és tremenda, mereix ser contada i tots plegats trobarem la manera d’explicar-la. Amb una sabata i una espardenya.


Links d’interès:

Web oficial del festival http://escenagerminal.cat

Tumblr http://projecteingenu.tumblr.com

Si teniu qualsevol dubte podeu enviar-nos un e-mail a info@escenagerminal.cat

Notícies Relacionades